Hoe werk ik?

Omdat je geen verwijskaart nodig hebt van de huisarts kun je zelf een afspraak maken.
Als je een afspraak maakt, plannen we eerst een intakegesprek in.

In het intakegesprek wordt allereerst kennisgemaakt en wordt de huidige situatie besproken. Hierbij bespreken we hoe jouw eetpatroon eruitziet doordeweeks en in het weekend. Ook kijken we naar de momenten waarop jij het het moeilijkst hebt en of er bepaalde dingen zijn die je absoluut niet lust, zodat ik daarmee rekening kan houden.

Het kan natuurlijk zijn dat je zelf ervan overtuigd bent dat je een gezond eetpatroon hebt, maar dat uit ons gesprek blijkt dat je een tekort aan bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt, of dat je bijvoorbeeld veel te eenzijdig eet.

Daarna word je gewogen en gemeten. Hou hierbij rekening dat je je (gedeeltelijk) zult moeten uitkleden! Hierna wordt je huidige BMI bepaald.

Tevens wordt tijdens deze intake ook bekeken welk streefgewicht bij jouw lengte en postuur past en wat een realistisch doel is. Tijdens dit gesprek wordt ook berekend hoeveel je 5% doel en je 10% doel is. Bij het bereiken van deze doelen krijg je van mij een klein presentje! Een extra manier om je te blijven motiveren!

Tijdens het intakegesprek plannen we de volgende afspraak in. Het 1e weekmenu krijg je dan tijdens het eerste consult van mij. De weekmenu’s kunnen in overleg via e-mail worden verzonden of ontvang je van mij tijdens het volgende contactmoment.

Het is de bedoeling dat je de weekmenu’s (afhankelijk van het aantal kilo’s dat je wilt afvallen) een bepaalde tijd volgt. Na het bereiken van je streefgewicht word je nog een tijd begeleid en kun je indien gewenst nog steeds weekmenu’s van mij krijgen.

Op het moment dat we allebei denken dat je het alleen verder zult redden (zonder begeleiding) wordt de begeleiding afgerond.