Voor kinderen

In Nederland zijn nu al 400.000 kinderen met obesitas en nog eens 400.000 kinderen met ‘zwembandjes’ en ‘koekjesbuiken’. Kortom, overgewicht onder kinderen is inmiddels een serieus probleem.

Daarom is het niet alleen van groot belang dat overgewicht op jonge leeftijd wordt aangepakt, maar ook dat kinderen daarna op een gezond gewicht blijven.
Want kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Bij veel volwassenen met overgewicht begint het al op jonge leeftijd.

Ik weet hoe moeilijk het is om nee te zeggen tegen een kind dat zeurt om een koekje of een snoepje, terwijl je eigenlijk weet dat het niet goed voor ze is. En dan heb ik in mijn eigen gezin alleen nog maar te maken met een kind met gezond gewicht. Kinderen mogen best af en toe snoepen, maar hoe zorg je ervoor dat je kind met overgewicht toch iets gezonds binnenkrijgt, maar wel het idee heeft dat het getrakteerd wordt?

Samen zullen we de mogelijkheden bekijken die passen bij jouw kind, jullie gezin en jullie situatie. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind weer een gezond gewicht krijgt en zich prettiger voelt in zijn/haar eigen lichaam. Dat je kind weer mee kan doen met spelletjes op school en zich niet meer buitengesloten voelt.

Dat wil jij als ouder toch ook?

In samenwerking met fysiotherapie maatschap Snijders te Elsloo hebben wij een bewegingsgroep opgestart voor kinderen. Zodat niet alleen het voedingspatroon, maar ook het bewegingspatroon wordt aangepakt.

Interesse?

Maak nu een afspraak en wij komen samen in actie! Voor jouw kind!