Over Dunja Smeets

Mijn naam is Dunja Smeets, geboren in 1980 en moeder van 2 kindjes. Een dochter en een zoon.
Na mijn studie Facility Management (HBO) ben ik altijd werkzaam geweest in de financiële sector. Mijn laatste baan was hypotheek acceptant bij een grote hypotheekverstrekker in Heerlen. Toen ik merkte dat ik daaruit niet de voldoening haalde die ik graag wilde halen uit mijn werk besloot ik het roer om te gooien en iets te zoeken wat echt bij me past!

In april 2011 besloot ik de opleiding tot gewichtsconsulente bij de LOI te gaan volgen, waarvoor ik met goede resultaten slaagde in december 2011. Omdat ik ook graag kinderen met overgewicht wilde begeleiden heb ik ook nog de specialisatie kinderen gevolgd. Mijn diploma voor het begeleiden van kinderen behaalde ik in juli 2012. Een eigen zaak was eigenlijk altijd al een droom, die ik nu dus eindelijk heb kunnen waarmaken!

Ik was als kind altijd aan de smalle kant en ook als jonge puber had ik niet te klagen over mijn gewicht. Eigenlijk begon ik pas steviger te worden rond mijn 18e toen mijn eerste serieuze verkering uitging en ik een emotie eter bleek te zijn. Mijn verdriet hieromtrent probeerde ik weg te eten, maar door te eten kon ik mijn verdriet maar heel even vergeten. Helaas was het resultaat dat ik in korte tijd veel kilo’s bijkwam. Toen ik een paar jaar later een nieuwe serieuze relatie kreeg bleek het kwaad geschied.  Mijn nieuwe partner had hier geen moeite mee en ook ikzelf was inmiddels gewend aan mijn nieuwe gewicht. Maar helemaal happy was ik er niet mee.

Toen ik een paar jaar later ging samenwonen en elke dag zelf moest koken ging het helemaal mis. Lekkere hapjes, ’s avonds gezellig op de bank met een zak chips, in het weekend lekker croissantjes bakken en vooral weinig beweging leidden ertoe dat ik binnen een paar jaar nog zwaarder was geworden dan ik al was. Mijn BMI was inmiddels gestegen naar een ongezonde waarde en ook ikzelf was niet meer gelukkig met hoe ik eruit zag.

Op een gegeven moment ben ik dan ook gaan afvallen en dat ging redelijk goed. Een tijdje later bleek ik zwanger te zijn van ons eerste kindje en ik was bang dat ik weer veel zou bijkomen. Dit is echter niet gebeurd. Door tijdens de zwangerschap gezond te blijven eten en genoeg te bewegen ben ik maar 6 kilogram bijgekomen . Maar helaas was ik na een tijdje weer een stuk zwaarder geworden. Toen de teller begin 2011 op een voor mij wel heel onacceptabel gewicht stond ben ik weer begonnen met afvallen.

Zelfs tijdens mijn 2e zwangerschap ben ik weer maar 6 kilo bijgekomen en ben inmiddels meer dan 20 kilogram afgevallen op een gezonde manier!

Dus aarzel niet, want als ik het kan, kun jij het ook!

Interesse?? Neem dan nu contact met me op om te zien wat ik voor jou kan betekenen!